Joskus joogatunnilla käy niin, että vieressä tai lähellä joogaa joku joka käyttää voimakasta hajustetta. Eikä siinä mitään, kyllä minäkin pidän hyvistä tuoksuista, mutta joogatunnille ne eivät oikein sovi. Kun hengitetään voimakkaasti nenän kautta sisään ja ulos, ja erityisesti jos tehdään tulihengitystä, tuntuu naapurin hajuste joskus lähinnä fyysiseltä kivulta nenässä pikemminkin kuin miellyttävältä tuoksulta. Joskus myös tuntuu siltä, että naapurin tuoksu voimakkuus riippuu siitä, missä asennossa itse on. Jos makaa selällään, kuten loppurentoutuksesta, tuntuu nenään tulvivan kaikki mahdolliset haisuhiukkaset ympäristöstä.

Älkää nyt käsittäkö väärin, en minä mitään hikistä löyhkääkään joogatunnille kaipaa. Enkä itse todellakaan tuoksu ruusunnupulle ihan luontaisesti, ilman lisäaineita. Mutta hajuvettä en käytä joogatunnilla lainkaan ja tavallisen perusdeodorantinkin olen jättänyt kokonaan pois. Omaan ratkaisuuni vaikuttaa lähinnä se, että useimmat tavalliset deodorantit sisältävät alumiinia, enkä ole ollenkaan vakuuttunut siitä että alumiinin tunkeminen kainaloon päivittäin on ihmiselle hyväksi. Muutaman kokeilun jälkeen olen päätynyt sellaiseen kombinaatioon, että käytän ensinnäkin kivideodoranttia, joka pitää hienhajun loitolla. Lisäksi koska pidän tuoksuista, käytän kivideodorantin kanssa Weledan deodorantteja. Tiedän että jotkut käyttävät näistä vain toista ja ovat oikein tyytyväisiä, mutta minulle kumpikaan ilman toista ei tuntunut hyvältä ratkaisulta.

Jokin aika sitten luin erään kundaliinijoginin kirjoituksen, jossa hän kertoi käyttävänsä deodoranttina jauhetta, josta puolet on maissijauhoa ja puolet ruokasoodaa. Hän oli hyvin tyytyväinen tällaiseen. En ole jauhetta itse kokeillut, mutta voisin kokeilla jos keksisin millaiseen astiaan seoksen tekisin ja miten saisin sen astiasta kainaloon ilman että koko lähitienoo on valkoisen jauheen peitossa. Onko kellään vinkkejä tähän?