Tänä aamuna joogasin heti herättyäni kotona. Tein ensin pari lämmittelyliikettä ja sitten ryhdyin meditoimaan. Tein 21 minuuttia har-meditaatiota, jota kutsutaan meditaatioksi menestymiseen ja vaurauteen. Se löytyy Inderjit Kaur Khalsan kirjasta Voiman tie, joka on yksi kolmesta suomenkielisestä kundaliinijoogakirjasta.

Valitsin tämän meditaation, koska nyt todellakin pitäisi pikkuhiljaa alkaa menestystä taas löytymään. Tarkoitan nyt lähinnä työasioita; tämänhetkinen duuni loppuu kesäkuussa, ja sen jälkeisestä työelämästä ei ole mitään tietoa. Tai on sikäli, että täkyjä on vedessä. Joku niistä voisi minun puolesta tärpätäkin.

Har-meditaatio on yksi niistä, joiden tekemisessä on täysi työ. Siinä istutaan risti-istunnassa, katse kohdistettuna nenänpäähän. Käsillä tehdään tiettyä edestakaista liikettä, ja samalla toistetaan har-mantraa niin, että jokaisella kerralla vatsaa vedetään voimakkaasti sisäänpäin. Minulla ei ole har-mantraa tallenteena, joten toistin sitä ihan vaan itsekseni. Tallenne tai ryhmä ympärillä olisi sikäli mukava, että jossain vaiheessa kun keskittyminen herpaantuu – ja näinhän minulle käy jossakin vaiheessa – hommasta ja sen rytmistä saa taas helpommin kiinni kun mantra jatkaa samaa tahtia omasta kompuroinnista huolimatta. Tuollainen kompurointi on aika jännä tunne, kun ei tämä meditaatio mitenkään vaikea ole, ja silti yhtäkkiä hölmistyy eikä tiedäkään mitä piti käsillä tehdä ja mitä sanoa. Pian siitä kuitenkin pääsee yli, ja jälleen meditaation vietäväksi.

En tiedä kanavoiko meditaatio energiat oikeaan asentoon, mutta ainakin minulle tuli vihdoin tilille rahat, joita olen odottanut jo pitkään. Sain myös viestin että tulen saamaan erään ravintolaketjun lahjakortin.

LISÄYS: Kirjassa Voiman tie kerrotaan Yogi Bhajanin sanoneen, että tätä meditaatiota voi tehdä 3-31 minuuttia. Myöhemmin luin jostain muualta Yogi Bhajanin opastaneen meditaation olevan niin voimakas, että sen tekeminen kauemmin kuin 11 minuuttia kerrallaan on ahneutta.