Omaa aamuharjoitusta tehdessäni on moneen kertaan tullut mieleen, kuinka hyvä onkaan että kundaliinijoogatunneilla on ohjaaja. Tunneilla ohjaaja sanoo mitä tehdään, jolloin voi keskittyä tekemään vaan mitä sanotaan, ja jättää muusta huolehtimisen ohjaajalle.

Kundaliinijoogaharjoituksissa suuri osa, usein melkein kaikki asanat tehdään silmät kiinni. Silmät suljettuina tekeminen on oikein mukavaa varsinkin silloin, kun tehdään jotakin hassun näköisiä harjoituksia. Ei tule vilkuiltua miltä vieruskaveri näyttää eikä tarvitse miettiä miltä itse mahtaakaan näyttää kun vaikkapa puhalletaan posket täyteen ilmaa ja samalla pidätetään hengitystä. Asanoissa kyllä käytetään katseen kohdistamista ohjaamaan energiaa ylempiin energiakeskuksiin, mutta katse kohdistetaan suljettujen silmien takana. Yleensä se kohdistetaan kulmakarvojen välissä, sentti tai pari niiden keskipisteen yläpuolella sijaitsevaan energiakeskukseen, jota kolmanneksi silmäksi kutsutaan.

Kundaliinijoogalle tyypillistä on myös se, että asanoilla on oma, kellolla mitattava kestonsa. Harjoitussarja eli kriya siis koostuu yhdestä tai useista asanoista, joille on annettu tietty kesto. Nämä kestot ovat sikäli maksimikestoja, että asanasta voi luopua ennen ajan täyttymistä, mutta annettua aikaa pidempään asanaa ei tehdä.

Omaa harjoitusta tehdessä näiden kahden asian yhdistäminen, siis silmien kiinni pitäminen ja asanan keston seuraaminen tarkoittaa sitä, että ajastimessa pitää olla äänihälytys joka kertoo koska aika on täysi. Minulla ei vielä ole ajastinta, joka ajan täytyttyä piippaisi yhden kerran. Olen sellaisen kyllä tilannut, mutta se ei ole vielä saapunut minulle asti. Siksi käytän paremman puutteessa kännykän ajastinta, vaikka se on vähän hermostuttava. Kännykän ajastin alkaa piipittää ajan umpeuduttua, ja se ääni aina jotenkin vähän säikäyttää. Piipitys pitää myös sulkea, eli asanaa pitää sen verran purkaa että saa läiskättyä kännyn hiljaiseksi.

Hirveästi siis hommaa, joka ohjatuilla tunneilla kuuluu ohjaajan tehtäviin. Toisaalta hyvä vihdoin huomata, kuinka iso apu ohjaajasta joogatunneilla on.