Aamun harjoitussarjan jälkeen tein meditaation, joka on jälleen yksi Kirtan Kriyan muunnos. Mutta tässä meditaatiossa maataan vatsallaan, leuka lattiassa. Meditaation tarkoitus on tasapainottaa kuupisteitä ja kuun vaikutuksia ylipäänsä, ja poikkeuksellisesti tämä meditaatio on vain naisille.

Yogi Bhajan opetti, että sekä naisilla että miehillä on leuan kärjessä kuupiste, joka reagoi kuun energioihin. Miehillä on vain tämä yksi kuupiste, mutta naisilla on leuankärjen kuupisteen lisäksi yksitoista muuta kuupistettä. Ne sijaitsevat hiusrajassa, poskissa, huulissa, korvanlehdissä, niskassa, rinnoissa, napakeskuksessa, sisäreisissä, klitoriksessa ja vaginassa.

Jokainen näistä yhdestätoista kuupisteestä on vuorollaan aktiivinen niin, että muodostuu 28 päivän sykli. Toisin sanoen sekä leuankärjen kuupiste ja jokin yhdestätoista muusta kuupisteestä on vuorollaan aktiivinen aina 2 ½ vuorokauden ajan, kunnes taas seuraava kuupiste aktivoituu. Se, missä järjestyksessä kuupisteet aktivoituvat, on yksilöllistä. Ja koska jokainen kuupiste edustaa erilaisia tunne-elämän ja toiminnan laatuja, aktivoituu kuupisteen myötä aina vähän erilainen mieliala ja tekeminen. Ehkäpä juuri näiden kuupisteiden johdosta naisten sanotaan olevan ailahtelevaisia.

Kuupisteiden aktivoitumisen järjestys olisi kai periaatteessa mahdollista huomata tarkkailemalla omia mielialojaan usean kuukauden ajan. Niin mielenkiintoista kuin olisikin tietää tästä enemmän, en ole ainakaan vielä ryhtynyt vaadittavan pitkäkestoiseen ja intensiiviseen itseni tarkkailuun. Ehkä vielä joskus. Tai sitten ei.