Tänään aamupäivällä oli mitä parhain keli pyöräilyyn: pilvistä mutta poutaa, ei liian kuuma eikä kylmäkään vaan juuri sopivat noin 20 astetta lämmintä. Vain tuuli oli turhan kova, mutta ei kaikki voi olla täydellistä. Lähdimme siippani kanssa ajelemaan 60 kilometrin lenkkiä. Vähän turhan vähän on tullut ajettua tänä kesänä, mutta kun kesään kuuluu niin paljon muutakin.

Matka meinasi mennä ihan rupatteluksi, sillä tapasimme ensin minun ja myöhemmin siippani työperäisen tutun. Itse asiassa siippani tutun näimme kaksi kertaa. Ensin alkumatkasta, ja myöhemmin sen huoltoaseman pihassa, jossa meillä on aina tapana syödä jäätelöt. Pidättelimme pienen hetken sadetta huoltamon pihassa, kaikki kolme, kunnes aurinko alkoi paistaa. Siinä tuli kyllä puhuttua ja vertailtua kaikki mahdollinen pyöräilyyn liittyvä varustus moneen kertaan. Paitsi kypärät ja pyöräilykenkiin parhaiten sopivat sukat taisivat jäädä käsittelemättä. Ja kalsarit, jotka eivät hierrä nivusista pitkällä matkalla.

Niin kävi tänäkin vuonna, ettei suosikkini Andy Schleck voittanut Ranskan ympäriajon kokonaiskilpailua. Harmi. Ehkä ensi vuonna sitten. Hän on ihan liian hyvä pyöräilijä ollakseen ikuinen kakkonen. Eiköhän kolme kakkossijaa Tourissa ole tarpeeksi.