Mutta ei suinkaan minulla, pakkasen lapsella. Syntymäpäivä on Yogi Bhajanilla, kundaliinijoogan mestarilla, joka syntyi 26.8.1929 silloisessa Intiassa, nykyisen Pakistanin puolella. Vaikka Yogi Bhajan poistui fyysisestä kehostaan jo vuonna 2004, hänen syntymäpäiväänsä vietetään yhä. Ja sitä vietetään niin kuin Yogi Bhajan opetti, meditoimalla.

Huomenaamuna osallistun siis klo 5.30 alkaen ryhmässä tehtävään meditaatioon, joka kestää kaksi ja puoli tuntia. Meditaatio on ensimmäisiä Yogi Bhajanin niin kutsutussa lännessä opettamia meditaatioita, eli pitkä Ek Ong Kaar jota myös aamukutsuksi (Morning Call) kutsutaan. Se tehdään aina myös ryhmäsadhanan mantraosion aluksi seitsemän minuutin mittaisena.

Mantra tässä meditaatiossa on Ek Ong Kar Sat Nam Siri Wahe Guru. Sitä kutsutaan myös kahden ja puolen hengityksen mantraksi, sillä ensimmäisellä uloshengityksellä mantrataan Ek Ong Kaar, toisella uloshengityksellä Sat Nam Siri, ja puolikkaalla uloshengityksellä eli lyhyempänä loppuosa Wahe Guru. Näiden kahden ja puolen hengityksen pitäisi kestää yhteensä noin minuutin. Näin siis mantra periaatteessa tehdään mutta miten se vaikuttaa, on ihan toinen juttu.

Näillä synttäreillä ei siis tarvitse muuta kuin istua, hengittää ja mantrata. Odotan huomista jo kovasti.