Niin, se meditaatio, jota teen yhteensä 40 peräkkäisenä päivänä aina 11.11.11 asti yhdessä tuhansien muiden kundaliinijoogaihmisten kanssa. Se koostuu kahdesta osasta, joista ensimmäinen on kolmiminuuttinen hengitysharjoitus Sitali Pranayam. Se on tosi yksinkertainen ja helppo. Siinä laitetaan kieli rullalle, rulla huulien välistä ulos, ja hengitetään rullaa pitkin sisään. Sen jälkeen kielirulla suuhun, suu kiinni ja uloshengitys nenän kautta. Kaikki eivät saa kieltään rullalle, koska se on geneettinen ominaisuus jota ei voi opetella. Ne joiden kieli ei rullaudu, hengittävät sitten vaan kieltä pitkin sisään.

Tällainen hengitys on hyvin viilentävä, ja sitä voikin kokeilla tehdä kovilla helteillä viilentyäkseen, tai kuumeessa. Lisäksi Sitali Pranayam rentouttaa, mutta säilyttää samalla valppauden. Säännöllisesti tehtynä se myös puhdistaa kehoa, mikä voi tuntua ikävänä makuna kielen pinnalla.

Meditaation toisessa osassa on mukana mantra Wahe Guru Wahe Jio. Olen tallentanut puhelimeeni mantrasta säestetyn version, jossa mantraa lauletaan koko ajan ilman pelkkiä instrumentaalipätkiä. Sen tahtiin vetäisen joka aamu, risti-istunnassa istuen ja kädet hieman hankalassa mudrassa. Eipä siinä muuta hankalaa ole kuin käsien, käsivarsien ja olkavarsien kannatteleminen. Kädet tulevat rintakehän eteen oikea kämmen vasemman kämmenselän päälle, peukalot toisiaan vasten koukistettuina kynnet vastakkain. Toisin sanoen olkavarret ja kyynärvarret ovat lähes vaakatasossa. Hartiat pitäisi muistaa pitää rentoina, niska pitkänä ja leuka nätisti kohti kaulakuoppaa. Hartiat vaan tahtovat nousta ja niska kiristyä kun aikaa kuluu. Tämä osa kestää 11 minuuttia, ja sen tuntee olkavarsissa meditaation päätyttyä. Mutta päivä päivältä se sujuu paremmin.

Minusta meditaatio on tosi kiva. Tai no, minusta kaikki meditaatiot joissa saa mantrata on kivoja. Ja melkein kaikki sellaisetkin meditaatioit joissa ei mantrata, on kivoja.  Jostain syystä 40 päivän rupeama ei tunnu ajatuksena mitenkään isolta urakalta nyt, kun on tottunut tekemään oman harjoituksen joka aamu. Se on ihan mukavaa laatuaikaa itseni kanssa, kun koko tienoo vielä nukkuu.

Sen vielä varmuuden vuoksi sanon, että näiden tähän kirjoittamieni ohjeiden avulla ei meditaatiota kannata tehdä, sillä en tarkoituksella selostanut kaikkia yksityiskohtia. Tämän blogin tarkoitus ei ole kuvata miten kundaliinijoogameditaatioita tai kriyoja tehdään. Sen sijaan meditaation ohjeet on kirjattu ylös tänne, jos haluat vielä liittyä mukaan sitä tekemään.