No nythän on lokakuun alkamisen kunniaksi käynyt niin, että kosmoskukat ovat kuin ovatkin herenneet kukkimaan. Kolme kukkaa niissä on jo, tässä yksi

Tarkistin juuri kosmoskukkien siemenpussusta (jonka olen tietenkin säästänyt), että niiden pitäisi kasvaa metrin korkuisiksi. Ja seuraavaksi kävin mittaamassa omat kukat, olivat 160 senttisiä. Eli kyllä edelleen väitän, että jotakin vikaa siemenissä on. Koska en voi mitenkään kuvitella, että minä voisin millään ilveellä saada aikaan reilun puolen metrin liikakasvun.

Sitten niitä hedelmiä

Niitä riittää vielä, vaikka olen kantanut omppuja kassikaupalla työpaikalle syötäväksi, ja Hanna haki niitä täältä pari pussia. Punaisten sato on jo lopuillaan, vaalea on juuri parhaimmillaan. Ei ole näin hyviä omenia tullut meille moneen, moneen vuoteen. Mutta oho, sattuipas kurainen yksilö lähimmäksi kameraa.

Meidän talo on parilta suunnalta vaahteroiden ympäröimä, joten tällaisia on maisemat tähän aikaan vuodesta.

Varsinkin yläkerran ikkunasta näkyy hienosti viereisen puiston vaahterat. Mutta oikein kuvauksellista kuvaa siihen suuntaan ei saa, sillä talon ja puiston välissä kulkee koko joukko sähköjohtoja.