Taas on yksi viikonloppu kundaliinijoogaopettajakoulutusta takana. Sikäli merkityksellinen viikonloppu, että oli minun vuoro ohjata kriya sunnuntain aamusadhanassa. Koska olen parissa sadhanassa jo täällä kotipuolessa sen tehnyt ja homma tuntui sikäli tutulta, ajattelin kokeilla vetää koko sadhanan. Ja niin tein, esiluin Japjin, ohjasin kriyan, ja vedin mantrat. Tai se mantrojen vetäminen tarkoittaa lähinnä ensimmäistä mantraa, joka lauletaan ilman säestystä. Loput mantrat tulevat levyltä ihan omia aikojaan, kunhan laittaa ne koneeseen pyörimään.

Oli tosi kivaa vaikka vähän tietenkin jännitti. Kun luin Japjia, piti tekstistä pitää kaksin käsin kiinni että se pysyi tärisevissä käsissäni paikallaan. Onneksi en kompastellut lukiessani kovin pahasti, ihan vaan vähän muutamassa kohdassa. Ääni kuitenkin tuntui tulevan ihan oikeasta paikasta, eikä se kadonnut tai muuttunut pihinäksi kesken kaiken.

Varsinainen fyysinen joogaharjoitus eli kriya kärsi vähän aikataulullisista ongelmista. Olin ajatellut että se tehdään ilman lämmittelyliikkeitä aluksi, mutta edellisenä iltana meidän opettaja sanoi, että kyseinen kriya tarvitsee paljon lämmittelyliikkeitä. Päädyin sitten siihen, että lämmitellään, mutta en lyhentänyt kriyan aikoja. Niinpä ylitin 10 minuutilla sen tunnin, joka meillä on kriyaan aikaa. Lisäksi kriyan loppupuolella siirtymät asanasta toiseen menivät vähän hosumiseksi, kun huomasin että aika ei millään riitä.

Mantroista ensimmäinen menee näin:

Ek Ong Kaar

Sat Nam Siri

Wahe Guru

Yhden kierroksen tätä mantaa pitäisi kestää minuutin, jolloin mantra toistetaan 7 kertaa. Toisin sanoen nuo sanat, tai oikeastaan vain osa niistä, venytetään ja mantrataan toooosi pitkinä. Minä en kylläkään pääse siihen minuuttiin, lyhyemmäksi jää. Lisäksi en osaa vielä sovittaa niitä pitkään mantrattavia osia keskenään yhtä pitkiksi, niin kuin pitäisi. Näistäkin asioista sain palautetta, vaikka periaatteessa vain kriyan ohjaaminen oli arvioinnin kohteena.

Toivottavasti muutkin rohkaistuvat vuorollaan tekemään muutakin kuin kriyan ohjaamisen. Tähän asti koulutuksen opettaja on vetänyt muut osat sadhanasta, mutta luulen että kyllä se sujuisi muiltakin kundaliinijoogaopettajakoulutettavilta