Nyt taitaa olla ikäviä pöpöjä taas liikkeellä, päätellen viereisistä työhuoneista kuuluvasta niiskutuksesta ja köhinästä, ja erilaisista tautikuvauksista blogeissa. On siis oiva aika ottaa joogiset apukeinot käyttöön sairastumisen välttämiseksi.

Vuorosierainhengitystä voi tehdä jokainen, jossa vielä henki pihisee. No jos on nenä ihan umpitukossa, se ei välttämättä onnistu, mutta muuten kyllä. Ja onnistuu ihan siinä tietokoneen edessäkin. Näin:

Istu selkä ojentuneena, mielellään niin että selkä ei nojaa istuimen selkänojaan vaan ojentuu ihan oman kehon voimin. Myös niska on ojentuneena, leuka kohti kaulakuoppaa. Hartiat rentoina. Hengitys tapahtuu nenän kautta niin, että suljet jommankumman käden peukalolla tai etusormella toisen sieraimen. Sormea ei kannata tunkea sieraimen sisään, vaan painaa sieraimen päältä kiinni. Hengitä nyt avoimeksi jääneen sieraimen kautta ensin ulos, ja sitten sisään. Hengitykset ovat pitkiä ja rauhallisia, mutta eivät mitenkään liioitellun pitkiä. Vaihda sitten sormien asento niin, että suljet toisen, sen äsken avoimena olleen sieraimen, ja vapautat äsken suljetun sieraimen. Hengitä taas ulos ja sisään. Sieraimen vaihto. Hengitys ulos ja sisään. Sieraimen vaihto. Hengitys ulos ja sisään. Ja niin edelleen.

Tätä voi jatkaa muutaman minuutin, ihan miten hyvältä tuntuu. Todennäköisesti toinen sierain on enempi tukossa kuin toinen, mutta sen ei kannata antaa häiritä. Ja sitten kun lopettaa, tuntuu ihan tavallinen hengitys molempien sierainten kautta tosi kevyeltä ja helpolta.

Kokeilkaapa. Siinä sitten joogaatte ihan huomaamattanne. Eikä ole vaikeaa.