Pidimme tänään OP:n kanssa jälleen yhden harjoitustunnin, jotta meistä aikanaan tulisi edes vähän ohjaamiskokemusta omaavia kundaliinijoogaopettajia. Ja muutenkin. On mukava kokeilla käytännössä kaikkea sitä, mitä olemme joogaopettajan tehtävästä oppineet. Oli minun vuoroni ohjata harjoitus. Tällä kertaa olin paljon rauhallisemmassa mielentilassa kuin viimeksi. Ehkä vähän liiankin rauhallisessa, sillä unohdin ottaa kellon esille. Kaivoin sen repustani vasta kun ohjattavani jo tekivät ensimmäistä harjoitusta. Mutta ehkä se ei haitannut.

Oli ihan älyttömän mukavaa ohjata tunti. Aivan mahtavaa. Ohjasin Wahe Guru Kriyan (Taas! No mutta se ON minun suosikki), jossa asanat tehdään yhdessä toistetun mantran tahtiin. Toistin mantraa yhdessä ohjattavien kanssa, sillä se olisi saattanut hiipua kuulumattomiin muuten. Asanoita en tehnyt, näytin vaan aluksi miten ne tehdään, ja istuin mantraa toistaen. Ja meinasin moneen kertaan tipahtaa johonkin hyvin, hyvin meditatiiviseen tilaan. Jouduin oikein patistelemaan itseni avaamaan suuni ja ohjaamaan kunkin asanan lopetuksen, sillä olisin voinut istua siinä mantraa yhdessä muiden kanssa toistaen vaikka kuinka kauan.

Wahe Guru Kriya ei ole mikään kaikista helpoin harjoitussarja kundaliinijoogassa. Tai ainakaan minulle se ei ole. Mutta kaikki ohjattavat tekivät sen tosi hienosti. Oikein välillä ihmettelin, kuinka helpolta he saivat koko harjoitussarjan näyttämään. Ja mikäs sellaista ryhmää on ohjatessa.

Seuraavan kerran ohjaan muita joogaopettajakoulutettavia meidän lähitapaamisviikonloppuna. Se vähän jänskättää, koska kollegat ja opettaja seuraavat ohjaamistani silmät ja korvat tarkkoina, ja antavat siitä palautetta. Mutta tästä päivästä jäi kaipuu ja kutina päästä johonkin muuallekin ohjaamaan joogaa. Ehkä ryhdyn vähän kyselemään, josko jostakin järjestyisi vaikkapa aamusadhanan ohjaus, tai jotakin.