Sen verran kylmät on kelit, että oli haettava käyttöön yläkerran vaatekomeroon säilömäni villapaita. Kyseessä on alpakkalangasta joskus vuosia, vuosia sitten tekemäni villis. Se taitaa olla ainoa jäljellä oleva itse tekemäni neule; kaikki muut ovat lähteneet kiertoon. Se niin lämmin, että pääsee yleensä käyttöön vain muutaman kerran talvessa. Varsinkin kun villiksen pääntie kutittaa niin, etten pysty sitä käyttämään ilman korkeakauluksista puuvillapaitaa alla.

Yläkerrassa on digitaalinen lämpömittari, joka näyttää huoneen puolella 19,5 astetta. Siis siellä, missä joogaan aamuisin. Toinen lämpömittarin anturi on vaatekomeron lattialla, ja sepä näyttikin jo pakkasasteita. Peräti viisi astetta pakkasen puolella. Komero on kyllä hyvin eristetty, laitoimme joskus siipan kanssa lisää villaa sen seiniin, mutta kun ovi on kiinni, ei sinne pääse mistään lämmintä ilmaa. Niinpä jätin komeron oven raolleen. Mutta jos tämä toimenpide laskee huoneen lämpötilaa entisestään, taidan laittaa komeron oven takaisin kiinni. Kaipa komeroon säilötyt lämpimät vaatteet, matkalaukut, jouluvalot ja kesävaatteet säilyvät kylmässäkin.

Yksi vaihtoehto olisi laittaa yläkerran sähköpattereita isommalle, kyllä niissä teho riittää. Mutta olen turhan sähköpihi siihen toimenpiteeseen. Ja nämä pakkasetkin loppuvat varmasti aikanaan, ehkä jo ensi viikolla vähän hellittää.