Pitkästä aikaa, tällä kertaa tällainen bisneshenkinen tarina suoraan Japanista. Opuksesta Itämaisen elämänviisauden kirja, ja näin se menee:
 
Kun Shinobazu-lammen saaren Benzaiten-kappeli avattiin pyhiinvaeltajille, sinne virtasi väkeä suurin laumoin. Saarella ei noin vain vaivihkaa voinut heittää vettä. Niinpä muuan teetuvan isäntä avasi takapihallaan maksullisen käymälän. Se saavutti etenkin naisväen suosion, ja kun helpotus maksoi viisi kuparikolikkoa, sai omistaja siitä mahtavat tulot.
 
”Hyvä ajatus”, sanoi muuan mies, ”minäkin rakennan maksullisen käymälän”. Hän ryhtyi vuokraamaan sopivaa maapalstaa. Vaimo vastusteli: ”Kun yksi on jo olemassa, ei toisella ole menestymisen mahdollisuutta. Heitä mielestäsi moiset ajatukset”. Mies ei kuunnellut häntä, vaan rakensi käymälänsä. Valmistumispäivästä saakka hän sai suuret tulot. Naapurissa olevaan ennen niin suosittuun käymälään ei poikennut kukaan, uusi sen sijaan osoittautui kukoistavaksi liikelaitokseksi. Vaimo ihmetteli: ”Miksi kaikki ihmiset tulevatkin meidän käymäläämme?” Mies röyhisti rintaansa: Mitä luulisit? Tietenkin tulevat, kun minä istun koko päivän naapurikäymälässä”.