Sain kundaliinijoogaopettajakoulutuksen kirjalliset kotitehtävät tehtyä ja lähetettyä opettajalle. Vielä hän ei ole niitä kommentoinut, että pitääkö niitä työstää vielä tai tehdä uudestaan, vai ovatko kelvolliset sellaisenaan.
 
Tehtävänä oli siis suunnitella workshop. Minä laadin puolen päivän mittaisen session, jonka aiheena on selkävaivojen ennaltaehkäisy kundaliinijoogisin keinoin. Kohderyhmänä istumatyötä tekevät ihmiset, joilla ei ole vaikeita selkäongelmia. Suunnitelmaani sisältyy kaksi kriyaa, yksi pitkä ja toinen aika lyhyt, ja meditaatio, joissa kaikissa työskennellään selän kanssa. Mietin vähän, että onko ohjelma liian raskas toteutettavaksi, mutta ehkä opettaja kertoo jos se on. Kuitenkin suunnitelmaani sisältyy paljon taukoja ja keskustelua joogaamisen lomassa.
 
Toinen tehtävä oli suunnitella kymmenen kerran kurssi. Suunnittelin kurssin naisille, jossa eri kerroilla on erilaisia naisten elämään liittyviä teemoja ja harjoituksia. Vähän vaikea hahmottaa sitä, että millä perusteella tiettyyn kriyaan valitaan meditaatio. Vai onko siinä mitään logiikkaa, voiko minkä tahansa kriyan kanssa yhdistää minkä tahansa meditaation. Tai jos kriya ja meditaatio molemmat työstävät samaa asiaa, tuleeko siitä liian voimakas pläjäys yhdelle kerralle. Joka tapauksessa huomasin, että valitsen mielelläni meditaatioita, joissa käytetään mantraa. Mantrojen laulaminen on minusta NIIIN mukavaa. Jos joskus pääsen jotakin kurssia tai ryhmää ohjaamaan, ohjattavani saavat varmasti mantrata ihan kyllästymiseen asti.
 
Yksi hyvä puoli kotitehtävien tekemisessä oli se, että tuli selailtua kerran jos toisenkin kaikki kundaliinijoogakirjallisuus, jota hyllystäni löytyy. Ei minulla vielä kovin montaa kirjaa ole, mutta nyt niiden anti on paljon tutumpaa. Erilaisten meditaatioiden suhteen meidän kundaliinijoogaopettajakoulutuksessa käytettävä kirja The Aquarian Teacher on aivan hillittömän hyvä ja runsas. Mutta kriyat samassa kirjassa voisivat olla vähän monipuolisempia. Mutta hyvä perusteos se silti on, ja sitä kelpaa muilla kirjoilla ajan mittaan täydentää.