Kundaliinijoogamestari Yogi Bhajan on sanonut, että kun ihminen alkaa opettaa kundaliinijoogaa, seuraa siitä muutoksia ihmisen elämässä. Hänen syömiseen liittyvät asiat muuttuvat, hänen pukeutumisensa muuttuu, tapa kommunikoida muuttuu, ja ystävät sekä perhe muuttuvat. Hän toteaa, että nämä muutokset ovat välttämättömyys. On tietenkin helpompaa hyväksyä kyseiset muutokset kuin kamppailla niitä vastaan.
 
On jännittävää, että Yogi Bhajan on todennut näiden muutosten tulevan nimenomaan kundaliinijoogan opettamisen myötä, sillä tiedän monia kundaliinijoogan harrastajia – minä mukaan lukien – joiden elämään nämä muutokset, tai ainakin osa niistä tuli osaksi elämää jo ennen opettamisen aloittamista. Toisaalta voi olla niin, että minä harrastin kundaliinijoogaa monta vuotta ennen opettajakoulutukseen hakeutumista, ja monet muut aloittavat opettamisen nopeammin. Opettajakoulutuksen alkuvaiheessa monet kertoivat juuri tällaisista muutoksista elämässään. Minä olin niistä monet jo siinä vaiheessa käynyt läpi. Myös Yogi Bhajan alkoi opettaa opettajia hyvin nopeasti, jotta kundaliinijooga leviäisi ympäriinsä. Niinpä monet hänen opettamista opettajista eivät olleet ehtineet harrastaa kundaliinijoogaa kauaa ennen opettajakoulutuksen aloittamista.
 
Sitten ovat myös henkilökohtaiset ominaisuudet. Jotkut vaan ovat niin herkkiä, että jo muutaman kundaliinijoogatunnin jälkeen eivät enää saa juotua joka-aamuista kahviaan. Tai he havaitsevat muita muutoksia hyvin nopeasti. Toisilla muutokset ottavat enemmän aikaa. Oli miten oli, ajattelen että kaikille nämä muutokset tulevat juuri oikeaan ja itselle sopivaan aikaan. Ei meidän rytmimme ja aikataulumme ole muissakaan asioissa samanlainen, joten miksi se olisi näissäkään asioissa.
 
Joskus tuntuu, että jotkut ihmiset ovat varovaisia muuten mukavalta tuntuvan kundaliinijoogaharrastuksensa kanssa juuri sen takia, että he eivät halua jättää pihviään, viinilasillistaan, kahviaan, tupakkaa tai mikä ikinä kullekin on tärkeää. He eivät halua luopua jostakin. Ajattelen kuitenkin niin, että ei kundaliinijooga saa meitä luopumaan mistään meille tärkeästä. Ei mistään. Vaan ensin se jokin menettää merkityksensä ja lakkaa olemasta tärkeä. Vasta sen jälkeen tulee luopumisen aika. Eikä se luopuminen ole ollenkaan vaikeaa tai varsinaisesti luopumista, sillä miten yhdentekevän tai vastenmieliseksi muuttuneen asian jättäminen syrjään elämässään voisi olla luopumista. Turhan ja tarpeettoman karsimista se kyllä voi olla.