Olen onnistunut hankkimaan kunnon salmiakkijauhetta. Sellaista joka ei maistu pelkälle sokerille, vaan saa tällaisen paatuneenkin salmiakinsyöjän vatsakalvot väräjämään ja sydämen tykyttämään ihan parin lusikallisen jälkeen. Mahtavaa!
 
Jauhe on tehty Pohjanmaalla, tarkemmin sanottuna Ilmajoella Namituvan toimesta. Aineen nimi on Pöyröö puluveri, josta ymmärrän sen pulverin. Ensimmäistä sanaa en tajua ollenkaan, voisikohan joku kielitaitoinen suomentaa sen?

Käyttöohjeena purkissa lukee näin: ”Pohojalaasten paree salamiakki. Panoo kansalaaset pärskimähän. Maistele, älä hotalehra.” Olen tämän kanssa aivan samaa mieltä; pulveria hotkimalla voi luultavasti saada itselleen tosi huonon olon, kun varovainenkin maistelu tuntuu ihan mojovasti. Purkin kannessa vielä todetaan, että aine on saanut Suomen Salmiakkiyhdistyksen myöntämän Salmiakki Finlandian vuonna 2012. Ja että purkissa on ”niin fiiniä puluveria, notta sylyki pöläjää”.