Olen tehnyt yhtä ja samaa meditaatiota joka päivä helmikuun valkoisen tantran meditaatiosta alkaen. Olen ajatellut, että teen sitä niin kauan kuin hyvältä ja tarpeelliselta tuntuu. Nyt se menee vaihtoon, nyt riitti. Itse asiassa vaihto tuli mieleen jo viime viikolla, kun eteeni tuli eräs meditaatio, jota haluan ryhtyä tekemään. Jatkoin kuitenkin niin kauan, että sain 90 päivää täyteen tätä nykyistä meditaatiota. Tein sen tänään viimeisen eli 90. kerran.
 
Kundaliinijoogassa jotakin meditaatiota, harjoitusta tai muuta hyvää, uutta tapaa toistetaan 40, 90, 120 tai 1000 päivää peräkkäin. Sanotaan, että 40 päivässä vanha tapa unohtuu ja uusi luodaan tilalle. Uusi tapa jää mieleen pysyvästi, jos sitä toistaa 90 peräkkäisenä päivänä. Muut huomaavat muutoksen sinussa, jos toistat uutta tapaasi 120 päivää. Tuhat päivää tarvitaan, että tulet mestariksi siinä, mitä teet. Näissä ajoissa tarkoitetaan peräkkäisiä päiviä, ja jos käy niin kurjasti, että unohdat tai jostain muusta syystä et tee harjoitustasi vaikka 957. päivänä, katkeaa putki ja laskeminen aloitetaan alusta.
 
Huomenaamuna siis alkaa uusi meditaatio. Ajattelin tehdä sitä seuraavat 40 päivää. Ajattelin myös ottaa yhden kriyan ja tehdä myös sitä yhtä monta aamua. Olen viime aikoina vähän laiskotellut kriyojen kanssa – toki olen käynyt paljon joogatunneilla ja tehnyt niitä siellä – mutta nyt kun kesää kohden tunnit vähenevät, pitää ryhdistäytyä ja alkaa tehdä fyysisiä harjoituksia kotona.
 
Ajattelin ryhdistäytyä myös sen suhteen, että otan ohjelmaani vihdoin ja viimein kriyan, joka kohdistuu vatsakeskukseen. Toisin sanoen vatsalihasrääkkiä. Tosin kundaliinijoogassa vatsalihaksia ei vahvisteta vain vatsalihasten vuoksi, vaan taustalla on ajatus vatsakeskuksen merkityksestä koko ihmisen hyvinvoinnin kannalta. Sanotaan, että kaikki jooga alkaa vatsakeskuksesta. Se on kehon voimakeskus, josta saa alkunsa 72 000 hermoa, siis varsinainen hermokimppu. joka säätelee energian liikkumista koko kehossa. Myös esimerkiksi mantrojen laulaminen alkaa vatsakeskuksesta, vaikka ääni muodostuukin paljon ylempänä.  
 
Vatsakeskuksessa tuntuu myös napapulssi, ja tätä pulssia tietyllä tavalla tunnustelemalla voi huomata, onko oma vatsakeskus oikealla paikallaan vai onko se siirtynyt oikealle, vasemmalle, ylös tai alas siitä kohdasta, jossa sen pitäisi olla. Minulla pulssi ei tunnu aivan oikealla kohdalla, ja tätä ajattelin ryhtyä korjaamaan tarkoituksenmukaisella harjoituksella. Samalla kyllä saavat ne vatsalihaksetkin treeniä. Tosin olen sitä mieltä, että minulla on nyt jo kaunis pyykkilautavatsa, mutta koska sen päällä on mukava rasvakerros, kukaan ei pääse pyykkilautaani ihastelemaan.