Koska Hildegardin hermopiparit on jo loppu (sanoinhan, että ne oli hyviä), piti tänään ryhtyä taas leipomispuuhiin. Tein feta-pinaattipiirakan lisäksi joogapikkuleipiä, joiden alkuperäinen ohje on Anne Novakin ja löytyy täältä. Muokkasin ohjetta jälleen jonkin verran. Tällainen siitä lopulta tuli:

2 dl vehnäjauhoja (käytin tavallisia, koska en ole vielä ostanut spelttijauhoja)

1,5 dl ruskeaa sokeria

2 dl kauramannasuurimoja

1 dl pellavansiemenrouhetta

1 dl kuivattuja karpaloja

70 g cashewpähkinöitä

1 dl auringonkukansiemeniä

80 g tummaa suklaata

2 tl jauhettua kanelia

2 tl jauhettua inkivääriä

½ tl jauhettua muskottipähkinää

½ -1 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

1,5 dl öljyä

1,5 dl maitoa

Ensin sekoitetaan kuivat aineet. Jätin suklaan, cashewpähkinät ja karpalot aika isoiksi paloiksi ihan tarkoituksella. Ne olisi voinut ajaa aika pieniksikin, jos omistaisi jonkinnäköisen koneen sitä varten. Sitten lisätään öljy ja maito. Annetaan levätä kylmässä, muotoillaan pikkuleiviksi ja paistetaan 200 asteessa 13–15 minuuttia.

Lopputulos voi sitten näyttää esimerkiksi tältä.

Nämä siis eivät ole lihapullia, vaikka ulkonäön perusteella niin voisi luulla. Nämä ovat melko vegaanisia joogapikkuleipiä; vaihtamalla maidon soijamaitoon nämä kävisivät vegaaneillekin.

Entä maku sitten? Hyviä. Vaikka eivät hermopipareille pärjääkään. Maistuvat melko terveellisille, ja ehkä siksi hermopiparit, joissa on reilusti voita ja sokeria, vievät maussa voiton.  Ainakin minun suussani.