Hankin jokin aika sitten kundaliinijoogakirjan, jonka nimi on Yoga for Prosperity. Suomeksi kirjan nimi voisi olla vaikkapa Vaurauden joogaa. Ajattelin, että kirjan harjoituksista voisi olla hyötyä työpaikan metsästyksessä. Tai eihän sitä tiedä mistä suunnasta vauraus iskee; voihan olla että saan yllättäen lottovoiton, ja jätän palkkatyön tekemisen vähemmälle. Lottovoitto olisi kyllä melkoinen yllätys, semminkin kun en lottoa.
 
Joka tapauksessa, kirjassa on hauska tarina tithingistä eli kymmenyksen antamisesta. Tithing tarkoittaa noin kymmenesosan antamista omista tuloista kiertoon, esimerkiksi hyväntekeväisyyteen, järjestöille tai ylipäänsä toiminnalle, jota haluaa tukea. Toki tithing voi olla jotakin muutakin kuin rahaa; se voi olla tavaraa, palveluksia tai aikaa. Seva eli vapaaehtoistyö on yksi tithingin muoto. Yogi Bhajan on opettanut, että rahaan pätee sama tyhjiön periaate kuin kaikkeen muuhunkin. Eli se, että tyhjiö pyrkii aina täyttymään, ja siten antamalla rahaa pois, voi magnetisoida rahaa tulemaan luokseen ja itselleen.
 
Niin, se tarina. Kirjan kirjoittaja Siri Kirpal Kaur Khalsa kertoo, että hänellä oli kerran naisoppilas, joka oli aika epätoivoisessa tilanteessa. Nainen oli ollut työttömänä niin kauan, ettei hän saanut enää työttömyysavustusta. Hän oli lähestulkoon menettänyt talonsa, mutta silloin hänen ystävänsä olivat tulleet apuun, ja nyt hän oli velkaa ystävilleenkin. Talossa asui vuokralainen, joka pikemminkin tuhosi taloa hitaasti kuin korjasi sitä, niin kuin alun perin oli sovittu. Naisen auto veteli viimeisiään, ja usein kävi niin, että se ei käynnistynyt.
 
Nainen kokoontui yhdessä ystäväporukkansa kanssa meditoimaan hänen vaurautensa lisäämiseksi, mutta mitään ei näyttänyt tapahtuvan. Yhtenä päivänä Siri Kirpal kysyi naiselta, oliko hän antanut tithingiä. Nainen sanoi, että hänellä ei ollut enää mitään, mitä hän voisi antaa tithingiksi. Siri Kirpal poimi dollarin setelin lompakostaan, ja antoi sen naiselle. Naisen ilme kirkastui, ja iloisesti hänkin kaivoi dollarin setelin esiin omasta lompakostaan. Nainen lähetti molemmat dollarit valitsemalleen hengelliselle organisaatiolle.
 
Kuten arvaatte, tarinalla on onnellinen loppu, eihän se muuten olisi tullut kerrotuksi. Pian tithingin antamisen jälkeen nainen sai kunnollisen työpaikan, jonka avulla hän saattoi elää kohtuullisesti ja maksaa velkansa. Nainen maksoi myös Siri Kirpalilta saamansa dollarin takaisin, ja jatkoi tithingin antamista. Muutaman kuukauden kuluttua hänen vuokralaisensa lähti. Nainen myös pystyi vaihtamaan autonsa parempaan. Myös muita hyviä asioita tapahtui rahallisessa mielessä. Nainen oli vakuuttunut, että juuri tithing oli se asia, joka käänsi asiat uudelle tolalle hänen elämässään.