Leijun vieläkin eilisen syntymäpäivämeditaation jälkimainingeissa. Nyt jo jalat hipovat lattiaa, kun taas eilinen meni ihan leijuessa irti maasta. Noin pitkän meditaation vaikutukset voivat kestää monta päivää. Ja ne vaikutukset näyttävät liittyvän hyväntuulisuuteen, onnellisuuteen, siirrettävissä olevien velvollisuuksien välttelyyn ja jatkuvaan hymyilyyn ihan ilman näkyvää syytä. Ei siis mitenkään pahoja jälkiseuraamuksia, kestän kyllä elää näiden kanssa.

En tiedä tiedättekö, että näen tämän blogin tilastotiedoista kun joku googlaa jotakin ja siirtyy hakutuloksista blogiini. Näen siis haussa käytetyt sanat. Joku on joskus googlannut ”meditaation vaarat”. Varmaankin verkosta löytyy kauhujuttuja siitä, kuinka ihmisiä on seonnut meditoituaan, ja sitä rataa. Jotenkin minä vaan en pysty käsittämään miten meditoiminen voisi olla vaarallista jos sen tekee ohjeiden mukaan eikä lähde soveltamaan. Kundaliinijoogaperinteeseen kuuluvat meditaatiot on ainakin testattu ja koeteltu moneen kertaan, ja turvallisiksi havaittu.

Eri asia on sitten se, jos osallistuu meditaatioon vaikkapa LSD-päissään. Kun Yogi Bhajan tuli 1960-luvun lopussa Yhdysvaltoihin, ei tällaisten aineiden käyttö ollut tavatonta. Tämä historiallinen seikka voi olla yksi taustasyy netissä kerrottaville jutuille. Ja siksi myös monissa kundaliinijoogaa käsittelevissä kirjoissa erikseen mainitaan, että joogaa tai meditaatioita ei saa tehdä huumeiden tai alkoholin vaikutuksen alaisena.

Heräsin tänäänkin aikaisin, vaikka on lauantai ja vapaapäivä. Kun nousin ylös, kömpi yläkerran juippi kotiinsa, poltti vielä tupakan pihalla. Menin tekemään aamuharjoitukseni ja kun sain sen päätökseen, alkoi ulkona olla valoisaa. Siippa nukkuu vielä. Seinän takana naapurin eläkeläispariskunta alkaa pitää koko ajan suurempaa elämää. He juopottelevat aina perjantain ja lauantain välisen yön, ja aamulla meininki – jokaviikkoinen riitely – kuuluu hyvin asuntoja erottavan ohuen seinän läpi. Kunhan siippa herää, laitan jotain musiikkia joka peittää rähjäyksen alleen.

Nytpä taidan vaihtaa vaatteet, hakea päivän lehdet postilaatikosta ja ryhtyä laatimaan aamiaista.