Olen nyt tehnyt 40 päivän harjoitustani 27. aamuna, ja siis yhtä monena aamuna harjoituksen yhteyteen valitsemaani meditaatiota. Hassua on se, miten meditaatio ja sen tekeminen tuntuu muuttuneen tässä matkan varrella kovastikin. Melkein jopa sanoisin, että enemmän kuin itse Kriyan tekeminen. Tuntuu, että alussa tein kaikkea sellaista ylimääräistä meditaation yhteydessä, joka nyt on tippunut pois. Toisin sanoen nyt sen tekeminen on paljon rauhallisempaa ja keskittyneempää.

Kyseinen meditaatio on yksi muunnelma Kirtan Kriyasta. Siinä käytetään samaa mudraa eli käsien asentoa tai pikemminkin liikettä, sekä samaa Sa Ta Na Ma –mantraa. Mutta toisin kuin Kirtan Kriyassa, tässä käytetään tiettyä hengitysrytmiä, ja mantraa toistetaan vain hiljaa mielessä, ei lankaan ääneen tai edes kuiskaten. Mudra menee niin, että ensin peukalolla kosketetaan etusormea ja mielessä toistetaan Sa, kosketetaan peukalolla keskisormea ja toistetaan mielessä Ta, kosketetaan peukalolla nimetöntä ja toistetaan mielessä Na, ja kosketetaan peukalolla pikkusormea ja toistetaan mielessä Ma. Kuulostaa tavattoman helpolta, mutta lukemattomia ovat ne kerrat, kun Kirtan Kriyaa tehdessäni olen mennyt sekaisin sormieni kanssa, että mikä se tulikaan seuraavaksi. Silloin alkaa hymyilyttää oma tipahtelu rytmistä, ja hetken tuntee itsensä pikkulapseksi joka opettelee hämä-hämä-häkkiä, mutta hienomotoriikka ei vielä oikein toimi.

Joka tapauksessa, eilen oli sellainen päivä jona tekemäni meditaatio alkoi kyllästyttää perin pohjin. Mietin sen vaihtamista jopa niin, että valitsin toisen Kirtan Kriyan muunnelman, johon voisin sen vaihtaa. Olin jo melkein tehnyt päätöksen, kyse oli vaan siitä että minä aamuna siirtyisin toiseen meditaatioon. Mutta sitten päivän mittaan alkoi mieli muuttua. Sillä eikö 40 päivän harjoituksessa ole kyse juuri sitoutumisesta yhteen ja samaan harjoitukseen, ja yhtä hyvin yhteen ja samaan meditaatioon. Vaikka mieli tekisi tehdä kaikkea muuta kuin juuri sitä mitä on päättänyt tehdä 40 päivänä peräkkäin. Mutta jos ei niin olisi, ei 40 päivän harjoituksessa olisi haastetta lainkaan.

Hetken siis mietin meditaation vaihtamista, mutta en sitten kuitenkaan vaihtanut. Ja hyvä niin. Sillä tänään meditaatio oli todella hieno kokemus, se tuntui hyvältä ja mukavalta ja kotoisalta, enkä olisi halunnut vaihtaa sitä yhtään mihinkään.