Tein tänä aamuna 40. kerran oman aamuharjoitukseni. Nyt se on sitten loppu. Tietenkin voisin jatkaa saman harjoituksen tekemistä 90 päivään, mutta ehkä en kuitenkaan tällä kertaa, en tätä harjoitusta.

Entä vaikutukset sitten. Ensisijainen syy, miksi valitsin juuri tämän kriyan, oli sen avulla vapauttaa menstruaalijännityksiä ja siten lievittää kuukautiskipuja. Tähänastisten kokemusten perusteella kriya toimii, ja kivut ovat vähentyneet ihan huomattavasti. Syömieni särkylääkkeiden määrä kuukautisten aikaan on siis romahtanut, mutta kokonaan en ole vielä särkylääkkeitä voinut jättää. Viimeisimpien kuukautisten aikaan otin enää kaksi buranaa, mikä on tosi vähän aikaisempaan verrattuna.

Kriyan sitkeä tekeminen siis kannatti, ja tekisin saman myös uudestaan. Jo yksin kuukautisiin liittyvät vaikutukset ovat ponnistuksen arvoisia, mutta samalla on tullut myös muita hyötyjä. Esimerkiksi lonkan koukistajat, jotka istumatyötä tekevillä ihmisillä tahtovat saada liian vähän venytystä, ovat nyt venyneet niin hyvin että kävellessäni harpon tosi pitkiä askelia. Luulen, että se johtuu pääasiassa lonkan koukistajista, mutta toki muutkin alavatsan, lantion ja pakaran alueen lihakset ovat saneet hyvää venytystä.

Nyt tuntuu siltä, että en tätä kriyaa unohda vielä kokonaan, vaikka nyt on kova hinku tehdä kaikkea muuta. Vaan tuntuu että voisin sitä tehdä vaikka viikon kerrallaan jossakin sopivassa kuukautiskierron vaiheessa. Tai jotenkin muuten, en vielä osaa sanoa. Sillä luulen, että kriyan hyvää tekevät vaikutukset eivät ole pysyviä, vaan kehoa pitää aina välillä muistuttaa kriyasta.