Yogi Bhajanin opettamiin elämäntapoihin kuuluu kylmä suihku aamuisin. Suihkun alle ei mennä kokonaan eikä valmistautumatta, vaan ensin koko keho hierotaan manteliöljyllä tai muulla luonnonöljyllä. Sen jälkeen, käyttäen jääkylmää vettä, asetetaan yksi jäsen kerrallaan kylmän veden alle, ja hierotaan sitä samalla koko ajan. Eli kun laitetaan yksi käsivarsi veden alle, hierotaan sitä toisella kädellä. Ja kun laitetaan jalka veden alle, hierotaan sitä toisella jalalla. Jokainen jäsen pitäisi laittaa vuorollaan yhteensä neljä kertaa veden alle. Päätä ei kastella, eikä reisiä. Lisäksi kuukautisten ja raskauden aikana käytetään kylmän veden sijaan haaleaa vettä.

Tällaisen suihkun jälkeen keho kuivataan karhealla pyyhkeellä, puetaan lämpimät vaatteet, ja mennään tekemään aamun joogaharjoitus. Kyseessä ei siis ole peseytyminen, vaan keholle annettava vesiterapia. Kylmä suihku on monella tavalla hyödyksi ja eduksi keholle, se muun muassa avaa verisuonistoa ja päästää uuden, puhtaan veren virtaamaan ihon pintakerroksiin.

Näin homman pitäisi mennä, mutta ihan näin pitkälle minä en ole vielä päässyt. Olen aloittanut rauhallisesti ja vähän kerrallaan. Nimittäin yksi osa tätä vesiterapiaa on se, että muistaa tehdä sen joka aamu. Aluksi koko toimitus tuppasi lipsahtamaan mielestä, sillä en odottanut sitä mitenkään innolla, niin hyvä olo kuin siitä tuleekin. Nyt vesiterapia on jo osa aamurutiinejani.

Aloitan hieromalla manteliöljyä käsiini ja käsivarsiin. Sen jälkeen lasken vessan lavuaarin hanasta kylmää vettä, ja kastelen molemmat kädet vuorotellen hanan alla, koko ajan toisella kädellä kasteltavaa kättä hieroen. Olen päässyt jo niin pitkälle, että kastelen kädet kyynärpäiden yläpuolelle asti. Se on parempi kuin ei mitään. Ja olen jo monena aamuna miettinyt, että pitäisi siirtyä suihkun alle ja alkaa kastella myös jalkoja kylmällä vedellä. Jonakin näistä aamuista vielä teen sen, aivan varmasti.