Tänään kundaliinijoogatunnilla tuli taas mainiosti esiin se, kuinka oleellinen merkitys asanoiden järjestyksellä on harjoitussarjoja tehtäessä. Järjestystä ei saa muuttaa, sillä kriyat on rakennettu niin, että asanat seuraavat toisiaan juuri oikeassa järjestyksessä halutun vaikutuksen kannalta. Tällöin koko harjoitussarja on lopulta enemmän kuin osiensa summa.

En edes muista mitä kriyan alkupuolella tehtiin. Mutta jossakin vaiheessa maattiin selällään alustalla, ja nostettiin vasen jalka 90 asteen kulmaan eli kohti kattoa. Tässä asennossa pidettiin jalka mahdollisimman suorana, keho rentona ja hengiteltiin tasaiseen tahtiin. No nyt kävikin niin, että tämä oli minulle ihan tavattoman vaikeaa, käsittääkseni juuri sen takia mitä oltiin edellä tehty. Jos nyt toistan tämän yhden asanan, ei se enää mitään vaikea ole. Mutta tunnilla jalka alkoi vispata ja vatkata oikein olan takaa, eikä se pysynyt suorana millään. Aivan holtitonta tärinää, paitsi että se ei ollut enää mitään tärinää vaan pakkoliikkeitä muistuttavaa nykimistä. Jotakin jännityksiä kyllä nyt purkautui tämän liikkeen myötä.

Jossakin vaiheessa harjoitussarjaa makasimme oikealla kyljellä, ja tässä asennossa nostimme vasemman jalan mahdollisimman ylös kattoa kohti. Ja pidimme jalan siinä jonkin aikaa. Jalka ei onneksi enää alkanut vipattaa. Kumpaakaan liikettä ei toistettu oikealla jalalla, en tiedä miksi, sitä ei sanottu, mutta jokin kehon eri puoliskoiden energiakanaviin liittyvä asia se varmastikin jälleen oli. Tuli tietenkin mieleen, että miksi juuri sitä vasenta jalkaa piti nostella, minulle kun on helpompaa oikean jalan nostamien ja ylhäällä pitäminen. No ehkä juuri siksi.

Siippa kävi jälleen tänään vyöhyketerapeutillaan hoidossa. Hän on käynyt siellä puolentoista kuukauden välein jo vuosikausia, ihan terveytensä ja kaikkinaisen hyvinvoinnin ylläpitämiseksi. Tänään terapeutti oli sanonut, että siipan jalkaterissä sijaitsevat kehon heijastepisteet olivat paremmassa kunnossa kuin ehkä koskaan. Ehkä häneenkin alkaa vaikuttaa tämä minun lisääntynyt joogaamiseni.