Kundalinijoogan harjoittajat tervehtivät toisiaan näillä sanoilla Sat Nam. Sat tarkoittaa totuutta ja Nam tarkoittaa nimeä ja identiteettiä. Sat Nam on todellinen itse, kunnioittava tervehdys toistemme todelliselle olemukselle.  Suomeksi Sat Nam voisi olla vaikka ”totuus on nimeni” tai ”totuus on identiteettini”.  Sat Nam on myös mantra, joka keskittää mielen ja virittää totuuteen. Se on mantra itsessään, mutta sisältyy osana moneen mantraan, kuten mantraan Ek Ong Kaar Sat Nam Siri Wahe Guru. Lisäksi niissä kundaliinijooga-asanoissa, joissa mitään muuta mielen keskittämiskohdetta ei ole annettu, voi toistaa mantraa hiljaa mielessään niin, että sisäänhengityksellä toistaa Sat, ja uloshengityksellä Nam.  Kundaliinijoogaharjoitus myös päätetään aina Sat Nam –mantraan, joka toistetaan kolme kertaa.

Sat Nam on siis monikäyttöinen tervehdys ja mantra, ja kundaliinijoogaopettajakoulutuksessa Sat Nam lausuttiin usein. Olen jonkin aikaa yrittänyt orientoitua käyttämään Sat Namia tervehdyksenä, ja sähköposteissa tai tekstiviesteissä se jo sujuukin. Mutta kun tapaan kundaliinijoogatuttuja, tahtoo suusta aina ensimmäiseksi lipsahtaa ulos hei tai moi. Tämä vaatii siis harjoittelua.

Meitä kundaliinijoogan harrastajia, jotka aloitimme viikonloppuna kundaliinijoogaopettajakoulutuksen, on seitsemän. Pieni, mutta mukava ryhmä. Ensimmäinen tapaaminen meni pitkälti tutustuessa niin toisiimme kuin koulutuksen sisältöön ja erilaisiin käytäntöihin paikan päällä. Osa meistä on harrastanut kundaliinijoogaa pidempään kuin toiset, joten sen suhteen olemme vähän eri viivalla. Mutta eipä se haittaa; lopulta olemme kundaliinijoogaopettajia kaikki.

Saimme ensimmäiset kirjat, jotka ovat The Aquarian Teacher joogamanuaali joka sisältää kriyoja, hengitysharjoituksia ja meditaatioita, sekä The Aquarian Teacher tekstikirja. Nämä ovat kundaliinijoogaopettajan ykköstason oppikirjat, ja jo näillä pääsee pitkälle.

Viikonlopun aikana teimme muutaman kriyan ja joitakin meditaatioita. Osa niistä tuli kotiläksyksi; niitä pitäisi harjoitella kotona ennen seuraavaa lähitapaamista. Ja nyt kyllä täytyy sanoa, että kirjan kaikki muut harjoitukset houkuttelevat minua paljon enemmän kuin läksyt. Niinpä, olen aina ollut vähän huono tekemään kotiläksyni. Tosin kiltisti aloitin jo tänään, ja tein yhden viikonlopun kriyoista osana aamuharjoitustani, ja lukutehtävät olen tekstikirjasta jo lukenut. Ainakin yritän karistaa pahan tavan laistaa läksyjen teon, ja yritän tulla paremmaksi koulutettavaksi.

Jalkojen lihaksia särkee viikonlopun jäljiltä. Istuimme lattialla monta tuntia päivässä, enkä ole vielä tottunut ihan noin pitkiin istumissessioihin. Toki olisin voinut ottaa tuolin alleni, niitä tilassa oli myös ja niitä myös suositeltiin käyttämään tarvittaessa, mutta jotenkin ei luonto antanut periksi tässä asiassa. Luotan siihen, että jos nyt kärsin vähän, sujuu lattialla istuminen jatkossa aina vaan paremmin. Sillä tämä on myös yksi asia, jonka haluan oppia ja hallita hyvin.