Tänään tehtiin kundaliinijoogatunnilla meditaatio, jonka yksi vaikutus oli tasapainottaa kehon erilaisia rytmejä. Sellaisia kuin sydämen syke, unen ja valveen rytmi, nälän ja kylläisyyden rytmit ynnä muut, mitä kaikkia niitä nyt onkaan. Luulen kyllä että näihin rytmeihin vaikuttavat monet muutkin kundaliinijoogaharjoitukset, sillä ainakin nälän kokeminen on minulla joogaamisen myötä muuttunut kovasti.

Kun aloin joogata useammin kuin kerran viikossa, muuttui syömisrytmi aluksi ihan sen takia, että olen mielelläni syömättä pari tuntia ennen joogaa. Joogaaminen tyhjällä vatsalla on tosi paljon miellyttävämpää kuin joogaaminen niin, että vatsassa on kunnon välipala saati kokonainen ateria. Aterioiden välit alkoivat siis pidentyä kun piti ottaa huomioon joogatunti. Yleensä se sujui ihan helposti, mutta kyllä sitten välillä oli joogan jälkeen hurja nälkä.

Ajan mittaan on käynyt niin, että nälkä tuntuu kadonneen lähes kokonaan. Esimerkiksi tätä kirjoittaessani kello tulee kymmenen, ja minä syön (tässä samalla, koneen äärellä, juuri niin kuin ei pitäisi) aamiaista. Ja olen ollut hereillä noin viisi tuntia, joogannut ensin yksin kotona ja sitten ohjatulla tunnilla. Vieläkään ei ollut varsinaisesti nälkä, siis sellaisena fyysisenä, vatsassa tuntuvana kokemuksena. Fyysisen nälän on alkanut korvata tieto siitä, että aina välillä, niin kuin juuri nyt, kannattaa syödä jotakin että pysyy toimintakyky yllä eikä tule huono olo.

Vielä yksi muutos syömisen suhteen on se, että ainakin minä tunnun tulevan tosi nopeasti kylläiseksi. Välillä olisi kivaa syödä oikein paljon ja kunnolla kun on hyvää ruokaa, mutta eipä se uppoa samaan malliin kuin joskus aiemmin. Mikä on tietenkin hyvä asia; eipä tule syötyä itseään turhan täyteen, eikä tule liiallisesta syömisestä paha olla.